lunes, 2 de abril de 2018

Entrevista Eloi Moragues


L’Eloi Moragues és el professor d’Educació Física i és un bon jan. Amb ell resulta fàcil entendre’s; podríem dir que és d’aquelles persones que fan que les coses siguin fàcils.

“En el tema de l’assetjament escolar, hauríem d’anar tots a l’una; un sol no fa res”

Parla’ns una mica sobre tu.
Em dic Eloi Moragues i aquest any estic aquí a Montblanc fent Educació Física. Vaig estudiar Magisteri d’Educació Física per fer de mestre a primària;  després vaig fer INEFC.  Amb dos anys més tenies una llicenciatura per poder fer classes a secundaria o poder treballar en qualsevol àmbit esportiu.
T’agrada l’Institut Martí l’Humà tal com és?
Dels llocs on he treballat, és on m’agrada més. Fins ara sempre havia estat a primària,  en diferents pobles de per aquí al voltant, però el que és un institut encara no ho havia provat... i la veritat és que sí que m’agrada, s’hi està molt bé.
Estàs a gust amb els altres professors/es  que són companys teus?
Sí, ja coneixia l’Albert de molts anys jugant a futbol junts. Això, vulguis o no, al començament ajuda... però molt bé, estic molt a gust amb tothom.
Creus que hi ha nivell al Martí l’Humà?
Jo el veig molt bé. És clar que jo només veig el que és Educació Física; no sé les notes ni el rendiment que tenen els alumnes en els altres àmbits; però es veu un institut amb unes idees molt clares.
Què n’opines, del sistema educatiu actual?
De la meva experiència a primària,  crec que es poden millorar certs aspectes perquè la societat ha canviat molt. Ara falta motivació per estar tantes hores a classe.
Es parla sovint del tema que a les escoles hi ha assetjament escolar.  Què n’opines?
Està molt malament, però jo crec que sempre hi ha estat.  Ara se li ha donat nom. I crec que ja està bé que se li doni importància perquè no és bo que hi sigui.
Has viscut l’assetjament escolar o has vist gent que n’hagi patit?
En primera persona no l’he viscut, però sí que es veu que hi havia algú amb qui la gent es posava... però és molt complicat perquè hauríem d’anar tots a l’una; un sol no fa res.
Quan eres petit, eres dels liantes de la classe?
No... a veure, sí que parlava una mica més del compte , però no.

Moltes gràcies pel teu temps, Eloi.

by Sergi López


No hay comentarios:

Publicar un comentario